A világhírnév felé
A Fivérek Borbirtok sikerei

Ez a cikk a Borlovagok Magazin 2025. szeptemberi III. lapszámában jelent meg, és ott olvasható végig.
A sajátos helyi mikroklímákkal, különböző fekvésű dűnékkel, kiváló adottságokkal rendelkező Szekszárd egyedi karakterű borok létrehozására ad lehetőséget.
Ezen az izgalmas dunántúli vidéken a fehér- és vörösborok sokszínűségét az egymásba fonódó, elhelyezkedése miatt különböző mikroklímájú dombok termése adja.
Valószínűleg ennek a speciális adottságnak köszönhető, hogy Szekszárd neve és a bor fogalma évezredek óta összekapcsolódik.
Itt él és dolgozik Milhoffer László szőlész-borász, a Fivérek Borbirtok tulajdonosa, borászati vezetője, akinek több évtizedes kitűnő szakmai munkáját a kiváló minőségű vörös- és fehérborok alapján nyert hazai és nemzetközi elismerések, díjak is bizonyítják.
– Jelenleg 21 hektárunk van, kezdte a beszélgetést velünk Milhoffer László. – Termőterületeinkre a borvidék adta lehetőségeket figyelembe véve a szőlőfajták változatossága jellemző.
Hiszek abban, hogy a borászat sikere csapatmunka, ahol mindenkinek megvan a maga feladata, felelőssége, de a "karmester" a borász.
Már sok éve építjük együtt a közös elképzeléseinket, évjáratonként a szőlő fejlődését és az időjárást figyelembe véve döntünk a szerintünk ideális borokról és mennyiségekről.
Szekszárd elsősorban a vörösborairól ismert, de az elmúlt években az időjárás és a vásárlói szokások megváltozása miatt nekünk is át kellett gondolni a termelési stratégiánkat...

A teljes cikk a nyomtatott Borlovagok Magazinunkban olvasható, amely negyedévenként jelenik meg, és az éves előfizetés díja mindössze 3.000 Ft.
A korábbi lapszámaink is rendelhetők jelképes 300 Ft/db áron. (Ezekből csekély készletünk van.)
Kiadónk elérhetőségeit a kapcsolat oldalon találod meg. Szívesen állunk a rendelkezésedre!
